Európai Polgári Kezdeményezés a Feltétel Nélküli Alapjövedelemért

2020/21

Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése az egész EU-ban

Célunk a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése az egész EU-ban, amely biztosítja minden ember anyagi létfenntartását és az EU gazdaságpolitikájának részeként lehetővé tegye, hogy mindenki részt vehessen a közügyekben.

Ezt a célt úgy kell elérni, hogy az EU maradjon a szerződések által biztosított felhatalmazási körön belül.

Felkérjük az EU Bizottságot, hogy tegyen javaslatot a feltétel nélküli alapjövedelmek bevezetésére az egész EU-ban, amelyek csökkentik a regionális különbségeket az EU gazdasági, társadalmi és területi összetartozásának erősítése érdekében.

Ez megvalósítja az Európai Tanács, az Európai Parlament és az Európai Bizottság 2017. évi együttes nyilatkozatának azt a célját, hogy „az EU és tagállamai az alapjövedelem garantálása érdekében támogatni fogják a hatékony, fenntartható és méltányos társadalombiztosítási rendszereket is”, az egyenlőtlenség leküzdése érdekében.

Írja alá a 2020-as Európai Polgári Kezdeményezést, a feltétel nélküli alapjövedelmek bevezetéséért.

Az aláírásgyűjtés kezdőnapja: 2020. szeptember 25., a befejező nap 2021. szeptember 25.

Emelje fel a hangját az életét érintő politikai kérdésekben. Az Európai Polgári Kezdeményezés egy egyedülálló módja annak, hogy beleszólása legyen az EU alakításába azáltal, hogy felszólítja az Európai Bizottságot, hogy javasoljon új törvényeket. Miután egy Európai Polgári Kezdeményezés elérte az egymillió aláírást, a Bizottság hozza meg a további döntést.