fejlec

Feltétel Nélküli Alapjövedelmek bevezetése az egész EU-ban

Az EU-ban kialakult Covid-19 helyzet miatt a polgári kezdeményezés aláírási időszakát 2022. március 25-ig meghosszabbították.

Feltétel Nélküli Alapjövedelmek bevezetése az egész EU-ban.   

*Európai Polgári Kezdeményezés 2020 szeptember 25-2022 március 25* 

Kedves FNA-Kampány Aláíró!                                                3-ik Hírlevél.  2021. április.

Reméljük, hogy a húsvéti ünnepeket kellemesen és jó egészségben töltötte.

logo

 

 

 

 

Röviden szeretnénk Önt néhány pontban arról tájékoztatni, hogy mi történt utolsó hírlevelünk óta.

 

 

1. Az aláírási időszak meghosszabbítása
Az EU-ban kialakult Covid-19 helyzet miatt az Európai Polgári Kezdeményezés aláírási időszakát 2022. március 25-ig meghosszabbították. Bármilyen jó is ez a hír, mi azt reméljük, hogy a pandémiát mielőbb sikerül legyőzni!

2. Az EU Európa Napja május 9,  az "Európai Polgári Kezdeményezések (EPK) -Aláírás Napja"
Az EU civil társadalmi szervezetei és a különféle EPK-ek kezdeményezői ezen a napon mozgósítani akarnak - mind maguk aláírni az állampolgári kezdeményezéseket, mind pedig terjeszteni az EPK gondolatát. Nevezetesen, hogy  az EU  demokratikusabb és közelebb legyen  polgáraihoz. Szükségünk van egy olyan demokráciára, amely valóban lehetőséget kínál mindenkinek a társadalom és a gazdaság alakításában való részvételre. A Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA) ennek előfeltétele.

Időközben a járvány ellenére elértük a 113 000 aláírást az EPK-hez.  Reméljük, hogy 2021 május 9-én sok aláírást fogunk gyűjteni a többi civil partnerrel, más EPK-kel kötött szövetségek által. Természetesen nagyon reméljük azt is, hogy a járvány mielőbb véget ér, és hogy a EPK-ek és a Feltétel Nélküli Alapjövedelem ötlete nyilvános rendezvényeken és utcai helyszínekre kitelepülve sikeres lesz aláírásgyűjtésben.

Arra kérnénk Önt, hogy továbbra is segítsen bennünket, mint a Feltétel Nélküli Alapjövedelemhez kapcsolódó EPK-ek „multiplikátora” azáltal, hogy terjeszti a többi kezdeményezést is  családja körében, barátai és kollégái között.

Kérjük, ossza meg ezt a linket: https://eci.ec.europa.eu/014/public, E-mailben, Facebookon, Twitteren, Instagramon stb. További információkért látogassa meg a https://hu.eci-ubi.eu többnyelvű weboldalt.

3. A kampány magyar webhelye
https://alapjovedelem.org
Facebook: https://www.facebook.com/FNA.hu, https://www.facebook.com/First-Hungarian-Unconditional-Basic-Income-Association-655471314593940
Twitter: https://twitter.com/FNA4YOU 

4. ’UBI4ALL’ (FNA-mindenkinek)  tombola projekt

https://lh5.googleusercontent.com/9aE9YXM-mOz8W3BVktwMJH_ypuOGKMlIvZKtAhQ2e-cZoa_HxFsTbxoYHmTpixfeMNr8AyJiyuNuO4tP0PV-0iby4FULaYWtvQH-5mAwFeOOqirnO9WOHAGxMlbIeV8ct_9H0z1s

Az UBI4ALL tombola projektból még mindig hiányzik mintegy 2.800.- euró, hogy az Európai Alapjövedelem első sorsolásához szükséges pénzösszeg meglegyen. Jó lenne, ha ez május 9-ig, az „Európai Polgári Kezdeményezés (EPK) -Aláírás Nap” -ig megtörténhetne. E projekt támogatásával az EPK - FNA kampány is támogatott.

5. Együttműködés más Európai Polgári Kezdeményezésekkel

https://lh5.googleusercontent.com/ZL86Y_qLF2e4KCH6iHsMcVGg6oUErFPSPaEGWHI8FtalZkHpYYDLEAofTiUP70CfTiaYC3tv7A77r0Szz_fXNkqD7NpkeJdXvQJJrtxvqlbV3Zu87ThgxMJ1v-GJ-xHwIQKrnqX_

Szeretünk együttműködni más Európai Polgári Kezdeményezésekkel (EPK) azáltal, hogy információkat nyújtunk róluk - mint ahogy ők is ezt teszik a mi EPK-FNA kampányunkkal.

Ezúttal az EPK „Megosztás Szabadságá” -ra hívjuk fel a figyelmet.

A kezdeményezők ezt írják: „Az EPK Megosztás Szabadsága olyan tisztességes szerzői jogi törvényt akar, amely egyensúlyba hozza a tudományhoz és a kultúrához való hozzáférés alapvető jogát a szerzők jogával, hogy méltányos ellenértéket kapjanak. A megosztás kellemes, jó érzéssel tölt el minket és javítja az életünket; mélyen emberi, természetes cselekedet. Ez az emberi civilizáció és a fejlődés alapja. Ez ugyanaz a fájlmegosztásnál is. A fájlmegosztás legalizálása az internet újjáépítése a szabadság tereként, ahol a profilalkotásnak és a tömeges megfigyelésnek nincs helye, és ahol nincs szükség feltöltési szűrőkre.

Ennek az EPK-nek a szervezői arra kérik Önt, hogy támogassa és terjessze a „Megosztás Szabadsága” (Freedom to Share) https://freesharing.eu EPK-t kreatív alkotások magán, nem kereskedelmi jellegű fájlmegosztásának legalizálása és a szerzők méltányos kárpótlása érdekében.

Minden jót kívánunk! Maradjon egészséges!

Klaus Sambor, Ausztria
Ronald Blaschke, Németország

Szentpéteri Györgyi
Első Magyar Feltétel Nélküli
Alapjövedelemért Egyesület

 

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7