fejlec

5-ik Hírlevél Július

6 

  Feltétel Nélküli Alapjövedelmek(FNA) Bevezetése az Egész EU-ban

 

  Havonta körülbelül 80 ezer aláírót kell megnyerni az 1 millió plusz X puffer cél eléréséhez.

Tisztelt Aláírói a polgári kezdeményezésünknek!

Reméljük, hogy mindenki továbbra  is  jó egészségnek örvend.

Ezt az üzenetet azért kapja, mert feliratkozott az Európai Polgári Kezdeményezés (EPK) frissítéseire.

1. Az aláírások jelenlegi állása

     FNA logo nagy módosítottpng

 

 

Az Európai Polgári Kezdeményezésünk mintegy 140 ezer aláírással rendelkezik szerte az EU-ban, azaz alig a szükséges aláírások hetede. Szlovénia teljesítette a minimális határozatképességet, Németország nagy lépést tett előre a minimális határozatképesség több mint 65%-ával. Lettország, Spanyolország és Görögország elérte a minimális határozatképesség több mint 50%-át (táblázat).

Az új határidőre, 2022. június 25-ig (korona járvánnyal kapcsolatos meghosszabbítás) havonta körülbelül 80 ezer aláírót kell megnyerni az

1 millió plusz X puffer cél eléréséhez. Ez akkor érhető el, ha mindazok akik eddig aláírtak, további hét aláírót nyernek meg. Ebben segíthet a korona korlátozások enyhítése. Kérjük Önöket, hogy továbbra is segítsék az Európai Polgári Kezdeményezésünk aláíróinak számát, kiterjesztve azt családjukra, barátaikra és kollégáikra.

A kampány honlapja: HU.ECI-UBI.EU

2.  Nemzetközi FNA Hét szeptemberben

2021. szeptember 20-26 között  kerül megrendezésre a 14-ik Nemzetközi FNA Hét, Európában: “Egy millió az FNA-nak”  és a Föld  többi részén: „Egy jobb világ felé ” szlogennel. Természetesen az európai szlogen az EPK-re  utal. Színes programok világszerte; élő és online programok. Szeptember 25-én egy föld körüli 24 órán át tartó un. ‘FNA-Menet’ is része lesz a programnak. Éljen az FNA Hét adta lehetőséggel és Ön is tartson online vagy élő eseményt az FNA-ról, vagy kapcsolódó témáról. Vagy akár aláírásokat is gyűjthet barátaival az EPK-hoz standokon (online vagy papír alapon) - és ossza meg az FNA-val kapcsolatos információkat az emberekkel.

3. A Feltétel Nélküli Alapjövedelem az „Európa jövője” konferencián folyamatban van.

 future of europe

 

 Ahhoz, hogy ismertebbé tegyük az Európai Polgári Kezdeményezést, de a feltétel nélküli alapjövedelmet is, a konferencia folyamatban van.  Az „Európa jövőjének” megalapozásához az FNA-t a konferencia Internet platform for the future helyeztük.

Jó lenne támogatni az Európai Polgári Kezdeményezést ezen a platformon, és megosztani a linket az EPK további támogatása érdekében, az Európa jövőjéről szóló konferencia platformján.

 

4.  800 euró havonta - az első európai feltétel nélküli

     alapjövedelmet a francia Lucie kapta

 https://www.youtube.com/watch?v=CT8kQsQ2PC4&t=1870s

 

  

Június 16-án az UBI4ALL (FNA-mindenkinek) projekt 9.600 eurót eredményezett egyéves feltétel nélküli európai alapjövedelemként. Lucie, francia gyógyszerészhallgató több mint 16.000 résztvevő közül nyert. Nézze meg a nyereményjáték élőben közvetített videóját, amelyen a szerencsés győztes is részt vett. Egy másik jó hír: Lucie-nak  szándékában áll majd nekünk és a sajtónak arról beszélni, hogy milyen az élete az FNA-val. Hálás köszönet minden támogatónak és adományozónak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az alapjövedelem kézzelfogható legyen egész Európában! Az UBI4ALL már a következő szerencsés nyertesnek gyűjti az  

alapjövedelmet. Segítsen itt az alapnak.

A kis önkéntes UBI4All csapatnak most a sajtómunkában van szüksége segítségre. Egyszerűen írjon az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy továbbítsa annak, akit érdekelhet.

 Minden jót kívánunk! Maradjon továbbra is egészséges és elkötelezett a feltétel nélküli alapjövedelem mellett!

Klaus Sambor, Ausztria                      Ronald Blaschke, Németország

Szentpéteri Györgyi Magyarország

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7