fejlec

8-ik Hírlevél November

    Már több mint 150 e aláírás gyűlt össze. Kiemelkedő esemény: Az emeberi jogok napja

                               

Feltétel Nélküli Alapjövedelmek bevezetése az egész EU-ban.

Kedves  európai polgári kezdeményezésünket aláírók!                                                                       

Reméljük, mindannyian jó egészségnek örvendenek.

Azért kapja ezt az üzenetet, mert feliratkozott az Európai Polgári Kezdeményezés (EPK) előrehaladásáról szóló frissítésekre.

 

1. Az EPK  aláírásának állapota

 FNA logo nagy módosítottpng

Régi és új

Ismét sok hír érkezett az FNA-ról. De kezdjük a múlt eseményeivel!

A ’Nemzetközi Alapjövedelem Hét’ megrendezésére más földrészek, és Európa szerte mindig szeptemberben kerül sor. Bár már tavaly is volt Online FNA-Menet, de csak ezúttal első ízben történt egy 24 órás Online Nemzetközi FNA-Menet Európán kívüli országok csatlakozásával. Mindezen tevékenységek révén EPK-nk már több mint 155 ezer aláírást ért el EU-szerte. Itt találja az aktuális áttekintést:

https://eci-ubi.eu

Most azt tervezzük, hogy 2021. december 10-ét, az „Emberi jogok napját” arra használjuk fel, hogy az FNA-ról szóló EPK-val összekapcsoljuk az emberi jogok és a szociális Európa megvalósításának igényét. Arra kérjük Önt, hogy továbbra is segítse  kezdeményezésünket, s mint  „sokszorozója/tovább terjesztője” legyen azáltal, hogy terjeszti azt családja, barátai és kollégái körében.

1 millió aláírás elérése lehetséges!

<  Itt írhatja alá direkt: https://hu.eci-ubi.eu/                                                                                    Látogassa meg weboldalunkat: https://alapjovedelem.org/   és egyik Facebook oldalunkat:  https://www.facebook.com/FNA.hu   >

 

2. Az „Európa jövőjével” foglalkozó konferencia platform 1. helyezettje az FNA.

 

Óriási! Az FNA jelenleg az 1. helyen áll az „Európa jövőjéről” szóló konferencia online platformján a „Gazdaság és szociális ügyek” területén (lásd az első és a második időközi platformjelentést). Annak érdekében, hogy az 1. helyet megőrizzük, és az EPK-kat ismertebbé tegyük, a következő hónap során több mint 150 új jóváhagyást kell elérnünk EPK-nk számára a Konferencia Jövője című internetes platformon  (  Internet-Platform on Conference Future of Europe  ). Ez az Ön segítségével érhető el. Jó lenne, ha ezen a platformon is támogatnák az Európai Polgári Kezdeményezést (EPK), és terjesztenék a platform linkjét, hogy további támogatásokat kapjunk : https://futureu.europa.eu/processes/Economy/f/10/proposals/1556  

 

3. Hurrá, megvan a második győztes Írországból:

 

A UBI4ALL (FNA Mindenkinek) ismét havi 800 eurós európai alapjövedelmet sorsolt ki. Mint már említettük, a második győztes az ír Thomas.

Az  UBI4ALL -nak szüksége van az Ön támogatására a harmadik FNA finanszírozásához, hogy megmutassa annak az ötletnek a pozitív hatását, amelyet mindannyian támogatunk.

Egyébként: Jelenleg azt hallani és olvasni a médiában, hogy "Írország bevezeti az alapjövedelmet".

Mi van mögötte?

Írországban a művészek heti 325 eurós alapnyugdíjban részesülnek három éven keresztül.

Ez szép! De ennek semmi köze a feltétel nélküli alapjövedelemhez. Nem feltétlen (kulturális munkásnak kell lenni), és 3 évre korlátozódik.

Ennek ellenére rendkívül jó dolognak tartjuk, hiszen biztos, hogy ismét sok pozitív hatás olvasható majd ki belőle.

Minden jót kívánunk! Legyen egészséges és elkötelezett az alapjövedelem mellett!

Klaus Sambor, Ausztria                        Ronald Blaschke, Németország

Szentpéteri Györgyi Magyarország

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7