van még hátra az aláírásgyűjtésre!

web logo hosszu

Alapjövedelem? Feltétel nélkül? És akkor is dolgozunk majd? (OS)

Közeleg május elseje, a munka – vagy a munkások – nemzetközi ünnepe, állami ünnepnap, amelyet a munkakörülmények javításáért, elsősorban a 8 órás munkaidő bevezetésért harcoltak ki maguknak még a 19. század végén a dolgozók.

Mire várunk még?

Akinek nincs munkája annak is meg kell élnie valahogy és a családjának is. A világjárvány következtében sok korábban jól fizetett állás is eltűnt – állítólag csak ideiglenesen – így a gyakran érzéketlen középosztály a saját bőrén érzi a megélhetési gondokat. Egész ágazatok – turizmus, vendéglátás, szórakozás, kultúra – várakoznak tehetetlenül a járvány végére.

Boldog új évet és jó egészséget! (januári OS)

Boldog új évet és jó egészséget – a kívánság nem is lehetne aktuálisabb! A világjárvány ugyanis teljesen felfordította a hétköznapi életünket, sokkal kevesebbet találkozhatunk más emberekkel, nincsenek nyilvános rendezvények, nem futhatunk össze egy kávéra és egy beszélgetésre az ismerősökkel. Hogy lehet így aláírásokat gyűjteni?

Új világ küszöbén toporgunk (decemberi OS)

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetését ellenzők gyakran a még bibliai eredetű régi mondást idézik: „aki nem dolgozik ne is egyék”.

Egyébként a gondolatot az arisztokrácia és a nagytőkés rétegek ellen is felhasználták, amikor a szocializmus kezdetekor véget akartak vetni annak, hogy épp akik a legtöbbet dolgoznak, a szegényparasztok és a szegény munkások rendszeresen éheznek, viszont a gazdagok, ha nem dolgoznak, akkor is jól élnek.

Tegnap még csak vágytunk rá (OS -szept)

blaha kampnyindtsTegnap még csak vágytunk rá, ma már gondolkodunk róla, a holnap viszont elképzelhetetlen nélküle – ez a feltétel nélküli alapjövedelem!

Induljon el egész európában a Feltétel Nélküli Alapjövedelem (FNA)(májusi OS)

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy május közepén az Európai Bizottság, Vera Jourova elnökhelyettes az értékek és az átláthatóság cseh biztosa aláírásával értesítette az UBIE - Unconditional Basic Incomes Europe – szervezőcsoportját, hogy a Polgári Kezdeményezés keretében benyújtott javaslatunkat elfogadták.

A koronavírus-válság és az FNA (márciusi OS)

A koronavírus nem remélt változást hozott egyesületünk számára: hirtelen beérett az évek óta folytatott ismeretterjesztő tevékenységünk, és a bajban a legkülönfélébb emberek és szervezetek kezdtek felszólalni a feltétel nélküli alapjövedelem érdekében.

Alkategóriák

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7