van még hátra az aláírásgyűjtésre!

web logo hosszu

Statisztika és érzelem (OS július)

adatokAz emberek bár figyelik az adatokat, amelyeket a statisztika tudománya gyűjt össze, többségük keveset tud erről a tudományról. Felháborodik, ha neki nem kedvező értékeket lát és úgy érzi, hogy itt valamilyen aljas csalás áll a dolog mögött, amivel őt be akarják csapni, megrövidíteni a statisztikával.

Születésnapi megemlékezés

4Ünnepelünk!

Röviden az Európai Polgári Kezdeményezésről (EPK)

Tudja-e Ön, hogy mit jelent az Európai Polgári Kezdeményezés? Tudja-e, hogy minden európai uniós tagállam polgára, így Ön is élhet ezzel a lehetőséggel? Hallassa hangját, legyen aktív az Önnek fontos kérdésekben! Keressen támogatókat, segítőket, hasonlóan gondolkodókat és legyen aktív európai polgár!

Alapjövedelem? Feltétel nélkül? És akkor is dolgozunk majd? (OS)

Közeleg május elseje, a munka – vagy a munkások – nemzetközi ünnepe, állami ünnepnap, amelyet a munkakörülmények javításáért, elsősorban a 8 órás munkaidő bevezetésért harcoltak ki maguknak még a 19. század végén a dolgozók.

Mire várunk még?

Akinek nincs munkája annak is meg kell élnie valahogy és a családjának is. A világjárvány következtében sok korábban jól fizetett állás is eltűnt – állítólag csak ideiglenesen – így a gyakran érzéketlen középosztály a saját bőrén érzi a megélhetési gondokat. Egész ágazatok – turizmus, vendéglátás, szórakozás, kultúra – várakoznak tehetetlenül a járvány végére.

Boldog új évet és jó egészséget! (januári OS)

Boldog új évet és jó egészséget – a kívánság nem is lehetne aktuálisabb! A világjárvány ugyanis teljesen felfordította a hétköznapi életünket, sokkal kevesebbet találkozhatunk más emberekkel, nincsenek nyilvános rendezvények, nem futhatunk össze egy kávéra és egy beszélgetésre az ismerősökkel. Hogy lehet így aláírásokat gyűjteni?

Új világ küszöbén toporgunk (decemberi OS)

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetését ellenzők gyakran a még bibliai eredetű régi mondást idézik: „aki nem dolgozik ne is egyék”.

Egyébként a gondolatot az arisztokrácia és a nagytőkés rétegek ellen is felhasználták, amikor a szocializmus kezdetekor véget akartak vetni annak, hogy épp akik a legtöbbet dolgoznak, a szegényparasztok és a szegény munkások rendszeresen éheznek, viszont a gazdagok, ha nem dolgoznak, akkor is jól élnek.

Alkategóriák

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7