fejlec

Tegnap még csak vágytunk rá (OS -szept)

blaha kampnyindtsTegnap még csak vágytunk rá, ma már gondolkodunk róla, a holnap viszont elképzelhetetlen nélküle – ez a feltétel nélküli alapjövedelem!

A "Feltétel Nélküli Alapjövedelmek Bevezetése az Egész EU-ban", (Start Unconditional Basic Incomes (UBI) Throughout the EU) címmel indult el szeptember 25-ével az az Európai Polgári Kezdeményezés, melynek keretében egy év alatt legalább 1 millió személynek kell aláírnia a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésének kérelmét. Siker esetén az Európai Bizottság hozza meg a javaslatot érintő további döntéseket.  

Az aláírásgyűjtési kampány ünnepélyes elindítása a Blaha Lujza téren egyesületünk elnök asszonya, Szentpéteri Györgyi és Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely ünnepi beszédével vette kezdetét. (L. https://alapjovedelem.org )

Hasonlóan a 2013/14 évi EPK Kampányhoz (akkor a Kalózpárttal és más civil szervezetekkel közösen), Magyarországon ez alkalommal is a mi egyesületünk az elindítója az Európai Polgári Kezdeményezésnek.  

Az egy évig tartó kampány folyamán amennyiben arra mód lesz (és miért is ne lenne), az Egyesület él majd a különböző pártok és szervezetek adta lehetőségekkel és velük együtt, illetve tagjaik aktív részvételével igyekszünk mielőbb teljesíteni a szükséges aláírások összegyűjtését (15 771), sőt annál sokkal többet!

„Semminek sincs elsöprőbb ereje, mint annak az eszmének, amelyre megérett az idő” - Victor Hugo

 

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7