fejlec

Boldog új évet és jó egészséget! (januári OS)

Boldog új évet és jó egészséget – a kívánság nem is lehetne aktuálisabb! A világjárvány ugyanis teljesen felfordította a hétköznapi életünket, sokkal kevesebbet találkozhatunk más emberekkel, nincsenek nyilvános rendezvények, nem futhatunk össze egy kávéra és egy beszélgetésre az ismerősökkel. Hogy lehet így aláírásokat gyűjteni?

Ezt ismerte fel az Európai Bizottság is és három hónappal, 2021. december 25-ig meghosszabbította az eredetileg egy éves aláírásgyűjtésre rendelkezésre álló időt.  

Mivel a távolságtartás és a bezártság még valószínűleg fennmarad az elkövetkező időszakban is, Egyesületünk átgondolta az aláírásgyűjtési kampány további menetét és a közvetlen személyes kapcsolatokról a virtuális kapcsolatokra helyeztük át a hangsúlyt. A civil szervezetek a virtuális térben kell kapcsolatot építsenek az érdeklődőkkel. Megújítottuk az alapjovedelem.org címen található honlapunkat és továbbra is aktívan működik mind a három facebook oldalunk – címük fenn van a honlapon.

A kormány tíz éve nem emelte meg a közmunkások bérét, amely egyébként sem volt elegendő a tisztességes megélhetéshez. A legnehezebb szociális helyzetben élőkkel szolidaritást kell vállalnia mindazoknak, akiknek jobb sors jutott, hiszen a nemzet, az ország pusztul és nyomorodik, amikor a középosztály nem tesz meg mindent az elszegényedettekért.

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem a maihoz hasonló válsághelyzetekben egyértelműen a kiút felé vezet.

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7