fejlec

Röviden az Európai Polgári Kezdeményezésről (EPK)

Tudja-e Ön, hogy mit jelent az Európai Polgári Kezdeményezés? Tudja-e, hogy minden európai uniós tagállam polgára, így Ön is élhet ezzel a lehetőséggel? Hallassa hangját, legyen aktív az Önnek fontos kérdésekben! Keressen támogatókat, segítőket, hasonlóan gondolkodókat és legyen aktív európai polgár!

Ne felejtse el, mindannyian tagjai vagyunk az EU-nak. MI vagyunk az EU! Az EU pedig annyit ér, amennyire mi értékeljük és becsüljük. Az EU értünk van, és nem fordítva. Ha elégedetlen, ahogy és amilyen irányba a dolgok haladnak, ne csak kritizáljon, hanem tegyen is azért, hogy elégedettebb, emberközelibb társadalmunk legyen.  

Az Európai Polgári Kezdeményezés vagy European Citizens’ Initiative, lehetővé teszi, hogy az EU polgárai közös összefogással felkérjék az Európai Bizottságot jogszabályjavaslat benyújtására. Az EPK révén Ön – másokkal összefogva – aktívan részt vehet az uniós szakpolitikai döntéshozatalban, az Ön életére is kihatással lévő jogszabályok és közérdekű intézkedések kialakításában.

Ha egy kezdeményezést legalább Egymillióan támogatnak EU-szerte, a Bizottság eldönti milyen lépéseket tesz.

Az Európai Unió weboldalán minden tagállam nyelvén megtalálja az európai polgári kezdeményezésről szóló információkat és néhány fontos Magyarországra vonatkozó közeli eseményről is informálódhat.

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7