fejlec

Egyéves európai alapjövedelem-kísérlet: Havi 800 eurót sorsolnak ki az uniós polgárok között

tombola2021. június 16-án az "UBI4ALL" civil szervezet kisorsolja az Első Feltétel Nélküli Alapjövedelmet (FNA) az eddig mintegy 10 000 regisztrált uniós polgár között.

Az FNA-t crowdfundingból finanszírozták, a havi 800.- eurós kifizetésekhez nem kapcsolódnak feltételek. Minden legalább 16 éves uniós polgár számára június 14-én 20.00 óráig (magyar idő) lehet regisztrálni az FNA nyereményjátékra. A weboldal 20 európai nyelven érhető el.

Az UBI4ALL - kísérlet egyik felismerése az lehet, hogy az FNA lustasághoz vagy az emberek kreativitásához vezet-e. A kísérlet nem tudományos program, de a győztesek beszámolóitól egyértelmű jelzéseket várnak.

Az FNA bevezetése az EU-n belül válaszként tekinthető a bizonytalan bérkörülményekre, a munkaerőpiac automatizálással történő átalakulására és a fogyasztói piacok keresleti oldalának stabilizálására.

A kezdeményező, a német Helwig Fenner szerint: "Az Alapjövedelemről szóló végtelen elméleti vitákat valós élettapasztalatokkal egészítjük ki, és ezáltal kézzelfoghatóvá tesszük. Valójában adományozók százai adtak pénzt bármelyik személynek, aki nem kényszerül semmire. Az FNA tehát biztosítja az embereknek az emberségüket".           

Kollégája, Ana Catarina Neves Portugáliából hozzáteszi: "A világjárvány okozta válság megmutatta, hogy emberek milliói váratlanul szegénységgel szembesülhetnek. Itt az ideje, hogy támogassuk a mindenki számára biztosított jövedelem gondolatát".

Az UBI4ALL-nak hét csapattagja van különböző uniós országokból. A kezdeményezés az " Feltétel Nélküli Alapjövedelmek (FNA) Bevezetése az Egész EU-ban" európai polgári kezdeményezés keretében indult, amelynek jelenleg az a célja, hogy 2022. március 25-ig egymillió aláírást gyűjtsön össze, hogy követeléseit az EU Bizottságánál elhelyezhesse.

tombola

Press Contacts

 

Website UBI4ALL

Catarina Neves

Press Speaker

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Helwig Fenner

Managing Director

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Evamaria Langer-Dombrady

National Coordinator Hungary

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

   

 

 

     
     
 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7