fejlec

Gratulálunk!

Ünnepelünk!

egyeslet logalrsi log

10 éves az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület

Egyesületünk 2011. május 31-én alakult meg Budaörsön.

Ezen időpont óta rendszeres havi találkozókat tartunk és nagyon sokféle akciót indítottunk útjára. Az első pillanattól kezdve lelkesen és fáradtságot nem kímélve végeztük a magunk elé kitűzött feladatokat. Soha nem álltunk meg!

Hatalmas terjesztési munkát végeztünk el Magyarországon, megismertettük a Feltétel Nélküli Alapjövedelem – az FNA – fogalmát és tesszük ezt annak ellenére, hogy jelenleg csak 16 tagunk van.

Egyesületünk neve ismert nemzetközi szinten is, az FNA-ért küzdő civil szervezetek körében. Mi, az Egyesület tagjai nemcsak beszélgetünk, hanem dolgozunk is a Feltétel Nélküli Alapjövedelem eszméjéért.

A világméretű járvány okozta nehézségek ellenére Magyarországon mi indítottuk el az Európai Polgári Kezdeményezést: „Feltétel Nélküli Alapjövedelmek (FNA) Bevezetése az Egész EU-ban” címmel futó aláírásgyűjtési kampányt. (a címe angolul: "Start Unconditional Basic Incomes (UBI) throughout the EU").

Az akció 2020.szeptember 25-én kezdődött és a járvány miatt kétszer is meghosszabbításra került, így 2022. március 25-ig tart.

Nagyon nehéz kampányt szervezni anélkül, hogy személyesen is kapcsolatba léphetnénk az emberekkel, pedig mostanáig kizárólag online dolgozhattunk. Azt reméljük, hogy a nyári időszakban már közvetlenül fordulhatunk emberekhez, beszélgethetünk velük, és ott rögtön támogathatják és aláírhatják az FNA bevezetését javasló nyilatkozatot.

Magyarországon mi vagyunk az első és továbbra is az egyetlen szervezet, amelynek egyedüli célja, valamint egyedüli munkája az FNA bevezetésének előmozdítása Magyarországon, az EU-ban és végül az egész világon. Ez a mi küldetésünk!

„TEGNAP reménykedtünk benne, MA gondolkodunk rajta, HOLNAP el sem tudnánk képzelni, hogy nélküle éljünk!  Ez a FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELEM! "

2021. május 31-én leszünk 10 évesek. Június 3-án ünnepelünk (maszkban!) a budaörsi székházunkban abban a reményben, hogy a Feltétel Nélküli Alapjövedelem iránti elkötelezettségünk a lehető leghamarabb meghozza gyümölcsét.

 

2011. május 31. - 2021. május 31.

 

Látogassa meg oldalainkat:

E-mail:   Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Facebook:      https://www.facebook.com/FNA.hu/     
                      https://www.facebook.com/FNAaNagyvilagban.media.innen.onnan/       
                      https://www.facebook.com/Diem25HU/           

 

FNA

Photo  1. was taken on the ECI-UBI 2013/14 campaign. The 3 founder members from left: Zita-Evamaria-Uschi, our president Györgyi and others. 
A fotó a 2013/14-es FNA Európai Polgári Kezdeményezés aláírásgyűjtése alkalmával készült. 
Balról a három alapító tag: Zita-Evamaria-Uschi és az elnöknő Györgyi  és mások  láthatók.

 

Horny 2017 1

Photo 2 was taken on the Island- Festival the Left’s: POLITIC - KULTUR - SPORT  25. till 27. August 2017 in Horany/Hungary
From left:  Györgyi Szentpéter, the president of the Association / Marlene Graßl winer of the   ’Mein Grundeinkommen’  in 2016  for one  Year long.  /
Sabine Heißner  UBI  Aktivist from Munich /  Ursula Pflieger  one of the Vice-president of the Association
A fotó készült 2017. 08. 25-27-én  Horányban, a Bal Szigeti Fesztiválon.  Balról : Györgyi -Marlene-Sabine-Uschi
 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7