van még hátra az aláírásgyűjtésre!

web logo hosszu

Akarunk gazdagok lenni? Szüntessük meg a szegénységet!

6Minden létminimum alatt élő kapjon havi 50 ezer forintot. Ez a javaslata az Egyensúly Intézetnek - és ez egy komoly előrelépés lenne az Egyesületünk által javasolt Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése felé!.

Van ingyenebéd!

ingyen ebdA Népszava tudósítása szerint az egyik előválasztási nagygyűlésen Dobrev Klára azt mondta, hogy a XXI. századi Magyarországon a minimális rezsi mindenkinek ingyen kell járjon. A második helyezett miniszterelnök-jelölt kijelentése komoly előrelépést jelent, hiszen korábban még a Demokratikus Koalícióban is elfogadott volt, hogy „nincs ingyenebéd”.

Az élni akarók, akiket nem lehet eltiporni! (első része a beszámolónak)

szpek a gyerekekLátogatás társadalmunk egyik ’nem kívánatos’ közösségénél

2021.07.30-31.

Ügyeletes munkacsapatunk kétnapos ózdi, illetve hétesi látogatáson vett részt.

Az élni akarók, akiket nem lehet eltiporni! (Második rész, a javaslatainkkal)

a telep s gyerekekLátogatás társadalmunk egyik ’nem kívánatos’ közösségénél

2021.07.30-31.

Statisztika és érzelem

statistikaA társadalmak nagyon figyelik a számokat, adatokat, hiszen az emberek sorsa nagymértékben ezektől függ. Ezeket a számokat a statisztika tudománya gyűjti össze és rendezi el.

Igazságtalan-e a feltétel nélküli alapjövedelem? (a Hírklikk cikke)

alrsgyjt2021. május 25-én a Világgazdaság online kiadása lehozta Schanda Tamás államtitkár videoüzenetét, amelyben kifejtette, hogy a feltétel nélküli alapjövedelem (FNA) eleve igazságtalan, és bevezetése káoszt okozna. A látványelemekkel nyomatékosított politikai reklámra tételes válasz adható, például az alábbi.

MMAA-beszélgetés az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelem Egyesületről

MMAA beszlgetsekEbben a beszélgetésünkben az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület alapító tagjaitól, Szentpéteri Györgyitől és Dobos Évától kértük, hogy mutassák be a munkájukat, az egyesületük történetét, valamint osszák meg velünk az alapjövedelem koncepciójának megítélését az Európai Unióban.

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7