fejlec

Szinte minden érv az FNA bevezetéséért - 45 percben

Szentpéteri Gyöngyi és Józsa MártaSzentpéteri Györgyi, az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület elnöknője beszélgető partnere volt Józsa Mártának az Útszélenben 2023. szeptember 28-án.

A munkát egyre inkább a gépek, előbb-utóbb a mesterséges intelligencia végzi el, de mi lesz az emberrel, hogyan fog megélni? A feltétel nélküli alapjövedelemről, azaz a mindenkinek járó, szerény megélhetést biztosító rendszeres összeg bevezetéséről a világ számos országában gondolkodnak.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni: https://www.klubradio.hu/archivum/utszelen-2023-szeptember-28-csutortok-1500-35980

FNA-HÉT 2023. - Beszámoló

FNA ht logjaSzombaton (szeptember 23-án) volt a budaörsi székhelyű Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelem Alapítvány által szervezett konferencia Budapesten, ahol többek között neves közgazdászok és szociológusok beszéltek a jelenlegi gazdasági-politikai helyzet tarthatatlanságáról, illetőleg megváltoztatásának szükségességéről.

FNA – konferencia lesz az „ingyen pénzről”

FNA ht logja

Vegyen részt konferenciánkon, melyet a 16-ik Nemzetközi Feltétel Nélküli Alapjövedelem Hét keretében tartunk Budapesten!
Az FNA Civilizáció a javából!

Beszámoló az Alapjövedelem a humanizmus alapja c rendezvényünkről

budaorsi naploA Budaőrsi Naplóban jelent meg a részletes beszámoló egyesületünk rendezvényéről a 15-dik Nemzetközi Alapjövedelem Hét alkalmával tartott jól sikerült rendezvényünkről.

Bernie Sanders üdvözli az USA-ban erősődő szakszervezeti mozgalmat

Coronavirus updates: Bernie Sanders calls for $2,000 cash payments

„Ha valaki azt gondolja, hogy az Amazonnál és a Starbucksnál aratott szakszervezeti győzelem eltévelyedés, akkor az súlyosan téved" - mondta a vermonti szenátor.

Dél-Koreában bevezetésre kerülhet az FNA

6A dél-koreai elnökválasztás vezető kampánytémája a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése

Akarunk gazdagok lenni? Szüntessük meg a szegénységet!

6Minden létminimum alatt élő kapjon havi 50 ezer forintot. Ez a javaslata az Egyensúly Intézetnek - és ez egy komoly előrelépés lenne az Egyesületünk által javasolt Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése felé!.

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7