fejlec

Köszönő levél a hétesen élő Ritának

Különleges élmény volt nekünk az FNA Egyesületből az, hogy ott lehettünk Hétesen

Hallo Kedves Rita,

különleges élmény volt nekünk az FNA Egyesületből az, hogy ott lehettünk Hétesen és megismerhettük Kedves Családodat több hétesivel, a csodálatos gyerekekkel együtt és egyáltalán, hogy részesei lehettünk ennek a röpke délutánnak.

Anyukádnak Ilonának üdvözlet és a Papádnak elviselhetőbb időt kívánunk. Szép Család vagytok, nagyon sajnálom, hogy ilyen messze vagyunk egymástól és nem lehetséges gyakrabban ellátogatni és valami mélyebb változtatást hozni az életetekbe - és a környezetetekben - természetesenVeletek közösen. 

Csodálatos helyen laktok és éltek, ha nem érezné az ember, hogy mint a számkivetettek vagytok eltűrve Ózd árnyékában. Ez a pár órás ottani együttlét, nagyon megérintett bennünket. Nehéz látni, hogy egy ország saját népe ennyire távol áll egymástól életszínvonal és lehetőségek terén. Hogy az országos és helyi politika, egyház és egyéb intézmény ennyire semmibe veszi az emberi jogokat, hogy ennyire kirekesztő, önző és ennyire gyűlöletet szító, ennyire megalázó helyzetben hagyja azokat, akikkel egyazon társadalomhoz tartozunk.

Mint ahogy mondtam Nektek, ha ruhát változtatsz (példának hoztam a zsámbéki cigány fiúkat), akkor kívülről nem mondják meg, hogy melyik társadalmi réteghez tartozol. Ha ehhez még meg is adnák azokat a lehetőségeket, amit minden más tagja az országnak megkaphat, akkor probléma sem lenne.

Pucéran, belső tisztaságban, ártatlanul jövünk a világra, legyen az szegény vagy gazdag. Aztán,hogy milyen ruhát adnak a kis pucér jövevényre, hogy milyen házba viszik haza, ezzel nagyjából meg is pecsételődik a kis emberke sorsa. Pedig ő nem tehet arról, hogy hová érkezik, s nem is lenne szabad, hogy ebből probléma legyen! Nem szabadna ilyen látványos megkülönböztetést tenni ember és ember között.

A belső értékek, bár nem látszanak, de azt sugározza az illető tekintete, verbális- és testbeszéde függetlenül a magára húzott külső ruházattól, legyen az szegény vagy gazdag, fehér vagy napsütötte, vörös-barna-fekete-vagy szőke. Nem szabad embereket kasztokba sorolni, nem szabad embereket kirekeszteni, nem szabad embereket megalázni, nem szabad embereket megvetni és nem szabad embereket manipulálni!!! Mindenki megérdemli, hogy emberszámba vegyék! Mindenkinek vannak jogai és persze kötelességei, ehhez pedig azonos lehetőségeket kell, hogy kapjon már megszületésétől kezdődően! Demokráciában különösen, az emberi jog mindenkit megillet, mindenkinek jár, minden ellenvetés nélkül! A társadalom egyetlen tagjától sem veheti el senki!

Rita, örülünk, hogy megismerhettünk Benneteket. Maradjunk kapcsolatban.

Évamaria  

 

  

 

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7