fejlec

Október 17. - A szegénység elleni küzdelem világnapja.

 

szegnysg vilgnap

Az ENSZ közgyűlése 1992. decemberében a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította október 17. napját. A közgyűlés felhívta a tagállamok figyelmét arra, hogy szenteljék ezt a napot a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos konkrét tevékenységek bemutatásának. Az ENSZ közgyűlése felhívta a kormányközi és a nemzetközi civil szervezeteket, hogy nyújtsanak segítséget az országok kormányainak a szegénység elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységek megszervezéséhez.

 

A szegénység végleges felszámolásához a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése lenne a legjobb megoldás! És aki azt hiszi, hogy még nem vagyunk elég gazdagok ahhoz, hogy senki ne vergődjön a szegénység és a nyomor karmai között, az egyszerűen téved. Egyesületünk több cikkben is rámutatott, hogy megérett az idő, igenis jut arra, hogy mindenki tisztességesen étkezzen, lakjon és ruházkodjon.

 

Írd alá az Európai Polgári Kezdeményezést: „FELTÉTEL NÉLKÜLI ALAPJÖVEDELMEK BEVEZETÉSE AZ EGÉSZ EU-BAN”

  https://hu.eci-ubi.eu/  (ezen a linken az Európai Unió honlapján közvetlenül a magyar nyelvű oldalon lehet aláírni.)

 

A szegénység végleges felszámolásához a Feltétel Nélküli Alapjövedelem bevezetése lenne a legjobb megoldás! Annyi mindenre jut és közben a lakosság tizede nagy nyomorban míg a lakosság harmada létbizonytalanságban él. Rajtunk is múlik, hogy elvárjuk-e az ország vezetőitől, hogy elsőséget kapjon a szegénység megszüntetése.

Mint az FNA nemzetközi csoportjának török aktivistája, Ali Mutlu Köylüoğlu mondta:

„Az FNA elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek méltó módon éljenek és egészséges, demokratikus társadalmat építsenek fel maguknak!"

Ali Mutlu Köylüoğlu

 

A szegénység elleni küzdelem világnapján, fogadjuk meg, hogy mindent megteszünk azért, hogy egy kisgyereknek se kelljen nyomorognia, lepusztult környezetben élnie - ne legyenekolyan nyomortelepek se Magyarországon se máshol a világon, mint amelyet a képen láthatunk!

szegnysg vilgnap 2

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7