fejlec

Világjárvány + robotizáció > a megoldás az FNA!

A világjárvány alatt hirtelen, egyik napról a másikra milliók veszítették el az állásukat és a jövedelmüket – természetesen önhibájukon kívül. A Feltétel Nélküli Alapjövedelem megoldás lenne számukra is és a vállalatok számára is, hiszen kinek termelnének, ha az embereknek nem lesz jövedelmük?

Egyesületünk Kiáltványt adott közre Ébresztő Emberiség! címmel, amelyben felhívjuk a figyelmet a járvány okozta helyzetre és az egész emberiséghez szólva fogalmazzuk meg, hogy ezt a helyzetet arra kell felhasználni, hogy elkezdődjön a „kreativitás, a tudás és a jólét korszaka”, amikor megszűnik a kényszermunka és mindenki teljes létbiztonságban élheti le az egész életét.

Kiáltványunkban a világjárvány okozta helyzeten kívül egy másik fontos jelenségre hívtuk fel a figyelmet: a robotizáció gyors fejlődésére és elterjedésére. „A robotizáció ugyanis már nem a jövő ábrándja, hanem a ma valósága. És mi a következménye a robotizációnak? Természetesen az, hogy az egyre több ágazatban, egyre több munkahelyen kiváltja az emberi munkaerőt. Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy az emberek tömegesen veszítik el munkahelyeiket, azaz állás és jövedelem nélkül maradnak.”

A Feltétel Nélküli Alapjövedelem a megfelelő válasz a hirtelen nyakunkba szakadt járvány és az évezredek óta fejlődő technika következményeire is. Egy új korszak, az anyagi jólét korszakának küszöbén toporgunk, Egyesületünk tagjai szerint, ideje, hogy bátran elinduljunk a jövőbe.

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7