fejlec

Dr. Sarath Davala a Világszervezet elnökének üdvözlő szavai

September 22, 2023

savath davala 1Kedves Egyesületi Barátaim,

Az Alapjövedelem Globális Hálózata (BIEN) Vezetőségének üdvözletét küldöm Nektek.

Nagy örömömre szolgál, hogy a 16-ik Nemzetközi Alapjövedelem Hetén szervezett konferencia alkalmából írhatok Nektek.

Az Első Magyar Feltétel Nélküli Alapjövedelemért Egyesület nagyon közel áll a szívemhez, amióta öt évvel ezelőtt Budapesten jártam és  egy hetet töltöttem az Egyesület tagjaival, hogy megvitassuk az FNA-t és annak magyarországi kilátásait, valamint a mozgalom megerősítésének módjait.

Szívből gratulálok az Egyesület alapítóinak és tagjainak, hogy ilyen nagyszabású konferenciát szerveztek az FNA megvitatására.

Ezen a héten a Feltétel Nélküli Alapjövedelem  jelszavai több országban is visszhangra találtak, azokban az országokban is, ahol van remény az FNA  bevezetésére, és azokban is, ahol nincs közvetlen remény.

Az ok, amiért a Feltétel Nélküli Alapjövedelem minden ország minden embere körében visszhangra talál, az a legtöbb ember által tapasztalt jövedelmi bizonytalanság. Az emberek számára elérhető munkahelyek száma csökkent, és a munkahelyek minősége is romlott. A munkahelyek bizonytalansága krónikus jövedelmi bizonytalansághoz vezetett. Az emberek kénytelenek egynél több munkát végezni a túlélés érdekében.

Véleményem szerint az FNA történelmi szükségszerűség a mai világban. A Feltétel Nélküli Alapjövedelem biztos talajt nyújt az embereknek, amelyen megállhatnak. Ez nem álom, hanem szükségszerűség, és végül minden országnak biztosítania kell az  FNA-t.

A TI  erőfeszítéseitek révén remélem, hogy Magyarországon is sikerül meggyőznötök a társadalom tagjait általában és a politikai döntéshozókat különösen arról, hogy az országban is vezessék be a Feltétel Nélküli Alapjövedelmet.

Sok sikert kívánok Nektek minden erőfeszítésetekhez, hogy Magyarországot egy jobb társadalommá tegyétek minden ember számára. Veletek együtt én is úgy gondolom, hogy a Feltétel Nélküli Alapjövedelem ennek a jobb társadalomnak az alapja.

Szolidaritásban és reményben,

Feltétel nélkül Veletek,

Sarath Davala

India és az Egyesült Királyság

És legyen itt az eredeti angol nyelvű üdvözlet is:

savath_davala_2.jpg

 

Dr. Sarath Davala

Chair, Basic Income Earth Network

286, Ivydale Road, London SE15 3DF United Kingdom

13, Sripuri Colony, Trimugherry, Secunderabad, Telangana India 500015

September 22, 2023

To my dear Friends at the First Hungarian Basic Income Association

I bring you greetings from the Executive Committee of the Basic Income Earth Network.

It gives me immense pleasure to write to you on the occasion of the conference you are organising to commemorate the International Basic Income Week. The First Hungarian Basic Income Association has been  very close to my heart ever since my visit to Budapest six years ago when I spent a week with the members of the Association discussing basic income and its prospects in Hungary, and how to strengthen the movement. My hearty congratulations to the founders and members of the Association for organising such a big conference to discuss basic income.

During this week, Basic Income slogans are resonating in several countries, both in countries where there is hope of implementing a basic income and also in countries where there is no immediate hope.

The reason why an unconditional and universal basic income is resonating with all people in all countries is because of the income insecurity that most of the people are experiencing. The number of jobs available to people has reduced, and equally the quality of jobs has deteriorated. Job insecurity has led to chronic income insecurity. People are forced to do more than one job to survive.

In my opinion, a basic income is a historical necessity in the world today. A basic income provides a secure ground for people to stand on. This is not a dream, but it is a necessity and eventually all countries have to provide a basic income.

Even in Hungary, through your efforts I am hoping that you would persuade the society in general and policy makers in particular to implement a basic income in the country.

I wish you all success in all your efforts to make Hungary a better society for all its people. And with you I too believe that a basic income is a foundation of that better society.

In Solidarity and Hope,

Unconditionally yours,

sarath

Sarath Davala

India and UK

 

A feltétel nélküli alapjövedelem hálózat világtérképe

6
7
7